НАЧАЛО » технологии

Lenovo купува част от бизнеса със сървъри на IBM

fb
3E news
fb
23-01-2014 01:37:00
fb

Lenovo Group се съгласи да купи част от бизнеса със сървъри на IBM. Със сделката за 2.3 млрд. долара Lenovo допълва линията си на производство, която разчита изключително на потребителски ориентирани изделия като компютри и смартфони, съобщи Associated Press. Компанията  уточни, че придобива бизнеса със сървъри x86 на IBM и се очаква да отвори 7500 работни места в целия свят.

Най-големият производител на персонални компютри ще плати 2.07 млрд. долара в брой, а останалата част от сумата на сделката - в свои акции. Сделката изпреварва по големина придобиването, което направи миналата година Baidu, купувайки 91 Wireless от NetDragon Websoft за 1.85 млрд. долара.

Lenovo и IBM си сътрудничеха в продължение на няколко години. Китайската компания навлезе на световния пазар за персонални компютри през 2005 г., като придоби съответното подразделение на IBM. Оттогава Lenovo разшири производството си, ориентирайки се към безжични продукти, включително смартфони и таблети.

Двете компании отбелязаха, че IBM ще продължи да развива софтуерите Windows и Linux за платформата x86 и ще осигурява обслужването на клиентите за дълъг период след придобиването.

Lenovo
сделка
сървъри на IBM
По статията работи:

Галина Александрова