НАЧАЛО » технологии

IBM и SAP ще си партнират за разширяване на достъпа до облачни решения за бизнеса

fb
3E news
fb
15-10-2014 04:36:00
fb

 

SAP избра IBM за основен стратегически доставчик на облачна инфраструктура за своите най-важни бизнес приложения, съобщиха компаниите. В резултат на това партньорство, решението SAP® HANA Enterprise Cloud ще се предлага на различни пазари по света през облачните центрове за данни на IBM. Това ще позволи на клиентите да управляват софтуера на SAP по целия свят по-бързо и в по-сигурна среда.

"С нетърпение очакваме да разширим едно от най-дългогодишните и най-успешните партньорства в ИТ индустрията." Заявява Бил Макдермът, Изпълнителен директор на SAP.

"Интересът към SAP HANA и SAP Business Suite на SAP HANA в облака е много голям и това глобално споразумение с IBM е знак за началото на нова ера в сътрудничеството по отношение на облачните технологии. Очакваме клиентите да се възползват от него и от разширяването на SAP HANA Enterprise Cloud.", допълва Бил Макдермът.

„Това сътрудничество е значимо събитие в развитието на облачните технологии за бизнеса.“, споделя Джини Ромети, Президент и Изпълнителен директор на IBM. „То надгражда усилията на двете компании за въвеждане на иновации в бизнеса и затвърждава позицията на IBM като глобален лидер в облачните платформи. Нашата защитена, отворена, хибридна бизнеса платформа в облака ще разшири възможностите на клиентите на SAPда развиват дейността си в ерата на Big Data, мобилните и социалните технологии.“, казва Джини Ромети.

Едно от основните предимства на партньорството е, че клиентите на SAP ще могат да обработват данни със SAP HANA и с бизнес приложения от IBM Cloud с висока скорост и при много добър контрол. IBM и SAP се ангажират с осигуряване на високи нива на сигурност за компании, ползващи облачните им услуги. IBM Cloud осигурява контрол, благодарение на който компаниите могат да приложат и разширят своите най-добри практики по отношение на сигурността в облака. Компаниите вече ще разполагат с по-широк обхват, за да могат по-лесно да стартират свои облачни решения на местно ниво и да измерят ефективността им в световен мащаб.

IBM
SAP
сътрудничество
достъп до облачни услуги
По статията работи:

Галина Александрова