НАЧАЛО » технологии

Huawei започва преговори с Русия за за използване на операционната система Avrora

fb
3E news
fb
21-06-2019 06:31:00
fb

Huawei Technologies Co. Ltd. започва преговори с Русия през следващите няколко месеца, на които да се обсъди възможността за използване на руската операционна система Avrora в мобилните устройства на китайския технологичен гигант, съобщи в петък агенция РИА.

По този начин беше потвърдена информацията от по-рано този месец, публикувана от БНР, че на китайските смартфони Huawei може бъде инсталирана руската операционна система Avrora на мястото на Android.

Разговорите ще се проведат между китайската компания, която наскоро беше включена в "черния списък" на САЩ, касаещ националната сигурност, и руското Министерство на съобщенията, заяви високопоставен служител от министерството, цитиран от БНР.

Американската забрана означава, че на Huawei няма да бъде разрешено да използва операционната система Android на Google. По-рано тази седмица главният изпълнителен директор и основател на Huawei Жън Чжънфей заяви, че забраната може да доведе до загуба от продажбите на смартфони, произведените от китайската компания, в размер до 30 млрд. долара.

Междувременно от Huawei посочиха, че към 30-и май са доставили през тази година 100 милиона смартфони. Тези данни бяха обявени в петък от президента на продуктовата линия на смартфони на компания по време на събитие в Китай, свързано с представянето на новия модел телефон - Nova 5.

По статията работи:

Галина Александрова