DEPA ще вземе участие в изпитанията на FSRU в Александруполис

Гръцката държавна фирма DEPA подписа споразумение с компанията Gastrade за участие в пазарния тест, който ще се проведе през следващите месеци за проекта за терминал за втечнен природен газ в Северна Гърция.

Споразумението е продължение на сделката за сътрудничество, което осигурява участие на Depa в проекта за FSRU Александруполис чрез участието в акционерния капитал на Gastrade. Проектът, предложен за района на Александруполис, Гърция, ще осигури нови количества природен газ за доставките за гръцките и регионалните пазари на Югоизточна Европа, предлагайки нови източници и маршрути за доставка на природен газ, като същевременно повиши сигурността на доставките в Гърция и балканските пазари и подобри надеждността и гъвкавостта на гръцката национална газова преносна система и на регионалните и трансевропейските газови мрежи.

Проектът ще включва разполагането на плаващо съоръжение за съхранение и регазификация (FSRU), което ще бъде експлоатирано и поддържано от базирания в Монако превозвач GasLog, който вече е обезпечил 20% акционерно участие в Gastrade.

Плаващото съоръжение за съхранение и регазификация ще има капацитет за съхранение от 170 000 кубически метра и ще може да регазифицира 400 кубически метра втечнен природен газ на час.

lngworldnews.com

 

Преводът е публикуван в Бюлетина на Центъра за изследване на Балкански и черноморски регион

 

 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари