НАЧАЛО » технологии

Atos откри Глобален ИТ център за компетенции в България

След като Atos придоби българската компания InfoPartners, в новия център ще работят над 400 топ професионалисти, които ще създават новаторски разработки и ще внедряват модерни ИТ решения за клиенти на компанията от цял свят

fb
3E news
fb
10-10-2017 01:41:00
fb

Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и Глобалният директор „Бизнес и платформени решения“ в Atos за целия свят Урсула Моргенстерн откриха уникален Глобален ИТ център за компетенции на компанията в София.

Новият ИТ център за компетенции ще има ключово значение в развитието на капацитета и технологичната експертиза

на Atos в индустрията за производство на храни и напитки. Наемайки над 400 служители с експертен профил, Центърът ще бъде глобален инкубатор за иновации в областта на ИТ услугите за хранително-вкусовата промишленост. Придобитите компетенции ще дадат на Atos значително пазарно предимство във вида на експерти и ще предостави глобална платформа за служителите да развиват своите кариери на международно ниво с нови клиенти.

“За нас е чест да открием този уникален за нашата компания ИТ център за компетенции в България. Изключително сме впечатлени от качеството на услугите и новаторския подход на българските ИТ специалисти и нашата цел ще бъде да допринесем към възможностите на вече съществуващия екип с нашата глобална експертиза. Центърът за компетенции активно ще назначава топ ИТ професионалисти, които да се присъединят към екипа”, каза Урсула Моргенстерн, Глобален директор „Бизнес и платфор Atos.

В церемонията по официалното откриване участваха още г-н Рууд де Жонге - директор на Глобалния ИТ център за компетенции на Atos в България и Н. Пр. Ерик Льобедел - посланик на Република Франция в България.

Глобалният ИТ център за компетенции вече работи по проекти на клиента Coca-Cola Hellenic Bottling Company

Събитията и постиженията на Atos, които предшестват решението за откриване на Глобален ИТ център за компетенции в София включват подписването на стратегически договор между Atos и Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), една от най-големите бутилиращи компании на брандовете на The Coca-Cola Company в света и придобиването на българската компания, специализирана в предоставянето SAP услуги InfoPartners.

Мултимилионният в евро петгодишен договор с CCHBC предвижда Atos да поеме изцяло разработката и управлението на ключови ИТ приложения, които обслужват бизнеса на CCHBC. Atos ще играе ключова роля в подпомагането на Coca-Cola HBC да направи промяна и въведе иновации в критични за бизнеса й процеси в 28 страни и 8 часови зони, като така да ускори растежа си и пускането на продукти на пазара, и оптимизира ИТ разходите.

Успоредно със сделката с CCHBC, Atos придоби 100% от компанията InfoPartners - водещ доставчик на специализирани SAP услуги в България и също основен доставчик на услуги за CCHBC. Това послужи за основа за изграждането на Глобалния ИТ център за компетенции в София.

Глобален инкубатор за технологични иновации, базиран в България

Новият ИТ център за компетенции в София има за цел да развие до още по-високи нива възможностите си в областта на SAP решенията. Atos ще използва Центъра, за да увеличи ръста на бизнеса си в индустрията за производство на храни и напитки като предлага мултиплициращи се технологии и линия от ИТ услуги на клиенти от цял свят.

Atos има амбицията да удвои капацитета на Центъра в София през следващите 5 години.

Atos SE (Societas Europea) е лидер в дигиталната трансформация със 100 000 служители в 72 страни и годишни приходи от € 12 милиарда. Компанията обслужва глобални клиенти, тя е европейски лидер в Big Data, решения за киберсигурност, Digital Workplace и предоставя „облачни“ услуги, решения за изграждане на инфраструктура и управление на данни, бизнес и платформени решения, както и транзакционни услуги чрез своето направление Worldline - европейският лидер в разплащателната индустрия. Със своите върхови технологии, дигитална експертиза и индустриални познания, Atos подпомага дигиталната трансформация на своите клиенти от различни бизнес сектори: отбрана, финансови услуги, здравеопазване, промишленост, медии, комунални услуги, публична администрация, търговия на дребно, телекомуникации и транспорт. Atos e световен ИТ партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри и е листвана на Еuronext Paris. Atos оперира под брандовете Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify и Worldline.

Atos
Нов ИТ център за компетенции
Лиляна Павлова
Урсула Моргенстерн
технологии
глобален инкубатор за иновации
ИТ услуги
хранително-вкусова промишленост
По статията работи:

Галина Александрова