НАЧАЛО » технологии

Atos купи Unify

fb
3E news
fb
21-01-2016 01:28:00
fb

Международната компания за дигитални технологии Atos обяви, че е завършила придобиването на третия по големина лидер в света за комуникационен софтуер и услуги – Unify с годишни приходи от € 1.2 млрд. от The Gores Group и Siemens.

В резултат на сделката се създават уникални интегрирани комуникации, които ще ускорят дигиталната трансформация и бизнес развитието на клиентите на Atos.

Сделката е одобрена от профсъюзите, регулаторните органи и антитръстовите организации в Европейския съюз, САЩ, Русия и Бразилия.

За да придобие 100% от Unify Atos плати в брой €366 милиона като използва средства от оборотния си капитал.

Нетният дълг на Unify е €48 млн. при приключване на сделката, а пенсионният й дефицит - €176 млн. Така цялостната стойност на Unify възлиза на €590 милиона. В допълнение, за да се генерират очакваните икономии от разходи до 2017 г. (130 млн. евро на годишна база), Unify ще завърши своя план за преструктуриране на стойност €267 милиона. Компанията ще започне, както е планирано и ново преструктуриране за €103 милиона. И двата плана съответно са финансирани от The Gores Group и Siemens. Считано от 1 февруари 2016 г., направлението Услуги на Unify (с около €0,4 млрд. годишни приходи) ще бъде интегрирано в сектор "Управлявани услуги" на Atos.

 

Atos SE (Societas Europea) е лидер в цифровите услуги с годишни приходи за 2014 от € 11 милиарда и 93 000 служители в 72 страни. Компанията е специализирана в областите на системна интеграция, консултантски услуги, управлявани услуги и аутсорсинг на бизнес процеси (BPO), „облачни“ услуги, Big Data и решения за сигурност, както и транзакционни услуги чрез своето направление Worldline - европейският лидер в предоставянето на разплащателни и транзакционни услуги. Със своята дългогодишна технологична експертиза и индустриални познания, Atos работи с клиенти във финансов сектор, отбрана, здравеопазване, промишленост, търговия на дребно, телекомуникации, транспорт, медии, комунални услуги и публична администрация. Atos се фокусира върху бизнес технологиите, които ускоряват напредъка и помага на организациите да създадат своята фирма на бъдещето. Компанията е световният технологичен партньор на олимпийските и пара олимпийските игри. Акциите на компанията се търгуват на Парижката борса Eurolist. Atos оперира под марките Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy и Worldline.

 

 

 

 

 

Atos
Unify
комуникационен софтуер
Облачни услуги
По статията работи:

Маринела Арабаджиева