900-килограмов индустриален робот e новият танцов партньор на виден шведски хореограф

Видният шведски хореограф Фредрик „Бенке” Ридман изпълни деликатен дует с IRB 6620, 900-килограмов робот на АББ, на премиерата на революционна нова творба в петък вечер (7-ми септември) в Стокхолм. 

 

Изпълнението е мощно отражение на променящата се роля на технологиите, автоматизацията  и изкуствения интелект в обществото, както и напредналите сътруднически взаимодействия, които днес вече са възможни между хората и роботите. Премиерата, която изправи на крака публиката, бе похвалена от критиците.

Роботът IRB 6620 на АББ, с който Бенке танцува, най-често се използва в условия на тежко производство, например в автомобилни заводи, където той извършва точково заваряване и сложни монтажни задачи в тясно сътрудничество със служители на завода. Той е един от най-големите, най-силни и най-тежки индустриални роботи на АББ.

Коментирайки изпълнението на партньора си в това представление, Бенке сподели: „Много е прецизен, разбира се, а това е идеалният партньор. Винаги е безпогрешно точен по отношение на темпото.” Ерик Хелстрьом, един от инженерите, работили по представлението, сподели: „Да реализираме безпроблемна връзка с музиката беше трудно, но чрез съвместната ни работа с Бенке постигнахме невероятни неща. Забележително е как IRB 6620 вече изглежда истински усеща музиката и танцьора до себе си.” Изпълненията на новата творба на Бенке продължават до 30-ти ноември в Kulturhuset Stadsteatern в Стокхолм – един от най-големите и прославени културни центрове в Северна Европа.
(ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електрическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари