НАЧАЛО » технологии

40% ръст на производството отчита BudweiserBudvar

Расте интересът на българите към емблематичната чешка бира

fb
3E news
fb
25-02-2016 05:30:00
fb

 

През последното десетилетие производството на чешката бира BudweiserBudvar е нарастнало с близо 40%, съобщиха от Карлсберг България, вносител на марката у нас по време на специално събитие в столицата. Марката Budweiser Budvar въплъщава 7-вековната традиция на пивоварството от чешкия град Ческе Будейовице и се радва на стабилен интерес от страна на българските потребители, потвърдиха още от компанията.


Ярослав Бром, мениджър продажби в Ческе Будейовице, чешката пивоварна-производител на Budweiser Budvar, беше специален гост на събитието. По негови думи, продукцията на пивоварната е нарастнала 40 пъти от създаването й през 1895 г., а това, което стои зад грандиозния успех на марката, е богатата история на пивоварната и автентичния вкус на Budweiser Budvar.


Пивото BudweiserBudvar се произвежда от оригинални висококачествени съставки – хмел от региона Сааз, подбран малц от Моравия, специална мая и изворна вода, добивана от артезиански кладенци на 300 метра дълбочина. Алкохолното съдържание на напитката е 5%.


През 2015 г. пивоварната e произвела повече от 1,6 милиона хектолитра бира BudweiserBudvar, което представлява ръст от почти 10% на годишна база. Традиционно добри резултати се наблюдават и при износа, като почти 900 000 хектолитра бира са транспортирани до 76 страни, което е с 10,5% повече спрямо същия периодна предходната година, а продажбите на вътрешния пазар са се увеличили с 9%, надминавайки обем от 700,000 хектолитра бира.


„Пивоварната Ческе Будейовице е единственото място в света, в което се произвежда BudweiserBudvar. Тя е най-голямата в света микропивоварна, а марката BudweiserBudvar е последната автентична чешка лагер бира. Това прави марката носител на рядко културно наследство и вярвам, че това е причината BudweiserBudvar да се радва на такава световна популярност. За нас е ласкателство, че българите – отлични познавачи на доброто пиво, оценяват високо BudweiserBudvar“, разказа Ярослав Бром, мениджър продажби в Ческе Будейовице.


„Карлсберг България поддържа портфолио от качествени, достъпни и разпознаваеми марки - BudweiserBudvar не е изключение. Виждаме стабилно нарастващ интерес от страна на българските потребители към марката, което тълкуваме като знак за променящия се вкус на сънародниците ни към автентичните марки бира. Нашите планове са да направим Budweiser Budvar още по-популярна марка като увеличим нейната дистрибуция и предложим пивото на по-достъпна цена спрямо всички други оригинални чешки бири, които се внасят у нас. От този сезон ще предложим и наливно пиво Budweiser Budvar на българския пазар“, сподели Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.


Географското наименование ”Budějovické pivo” (“Budweiser Bier”) е официално запазено за територията на Европейския съюз и носи логото за “Защитено географско наименование” (PGI). Така се гарантира качеството на продукта, използването на подбрани суровини и установен производствен процес. По този начин се регламентира и че ”Budějovické pivo” не може да се произвежда никъде другаде в света, освен в Ческе Будейовице.

 
Малко известни факти за Budweiser Budvar са, че всяка бутилка в света е бутилирана на едно и също място: пивоварната в Ческе Будейовице, Чехия. Всеки ден оттам излизат за продажба 877 000 половинлитрови бутилки, а оборудването в сградата пълни по 22 бутилки в секунда. Всяка година над 51 000 туристи посещават пивоварната.

 
В България светлото пиво Budweiser Budvar Pale Lager вече се предлага не само в бутилки от 0,33 л., а и 0,5 л, както и наливно.

 

BudweiserBudvar
Карлсберг България
По статията работи:

Галина Александрова