НАЧАЛО » технологии

Шест проекта ще се борят за голямата награда в Академия „Иновация в действие“ 2018/2019

Победителят ще бъде обявен на церемония на 10 юни

fb
3E news
fb
07-06-2019 01:21:00
fb

Ясни са шестимата финалисти в конкурсната част на Академия „Иновация в действие“ 2018/2019. На 10 юни 2019 г. (понеделник) те ще представят и защитят своите проекти пред експертно жури, което ще оцени и отличи трима победители. Церемонията по награждаването ще се състои от 19:00 ч. в същия ден в научния център Техно Меджик Ленд.

Авторът на най-добрия проект ще спечели участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, носителят на втора награда ще изучава Магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, а отличеният с трето място ще посещава Курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

Около 100 са кандидатите от България и чужбина, взели участие в петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“ 2018/2019. Областите, в които те разработваха своите идеи са: ефективно използване на ресурсите, иновативно образование, здравословен живот и преоткриване на българските традиции и култура.

Организаторите уточниха, че изборът е бил изключително труден, и въпреки това авторите на шестте проекта-финалисти се отличават с креативност и иновация със своите идеи.

Допуснати до финал, представяне пред журито и с шанс за спечелване на голямата награда на Академия „Иновация в действие“ 2018/2019 са:

Финалната дума в избора на победителите ще бъде на експертното жури. То се състои от утвърдени имена от различни сфери на бизнеса. Председател на журито е Спирос Номикос, генерален мениджър на Група „Солвей“ за България и изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД. Сред членовете са още д-р Ваня Стоянова, старши мениджър Технологични проекти в „Аурубис България“ АД; Стефан Делайе, председател на Борда на директорите на Havas Group България, както и председател на Френско-българската търговска и индустриална камара; Цветелина Тенева, основател и старши фасилитатор в The Business Institute и Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на глобалния договор на ООН, собственик и изпълнителен директор на ТехноЛогика и основател на Техно Меджик Ленд.

Академия „Иновация в действие“ е социално-отговорен проект на „Солвей Соди“ АД, стартирал през 2012 г. От 2016 г. към инициативата като основен партньор се присъединява „Аурубис България“ АД. „Иновация в действие“ се развива в две фази – Академия и състезателна част. Само 100 от всички преминали през обучителната част биват одобрени за конкурсния етап. С помощта на утвърдени специалисти и експерти в областта на иновациите и предприемачеството участниците в Академията научават как да създадат проект, както и как да го направят финансово устойчив и значим, за да доведе до реална полза за обществото.

Конкурсът дава шанс на завършилите Академията, както и на всички участници да разпишат свой проект и да кандидатстват за награди, предоставени от организаторите.

 

По статията работи:

Галина Александрова