НАЧАЛО » технологии

Френска компания ще осигурява софтуер за "Боинг"

fb
3E news
fb
25-07-2017 03:29:00
fb

Американският авиоконструктор „Боинг“ сключи договор на стойност един милиард долара с френската софтуерна компания „Дасо системс“ за модернизиране на своята производствена система, пише вестник „Фигаро“, цитиран от АФП и БГНЕС.

Според изданието, собственост на компанията „Дасо“, „Боинг“ е подписал рамков договор за 30 години и на стойност 1 млрд. долара. Договорът е за използването на софтуера 3DEXPERIENCE при разработване на нови продукти, за модернизиране на системата за производство и предоставяне на нови услуги. Този софтуер позволява да се обединят от един интерфейс всички етапи на производството – от разработването на проекти до работата с подизпълнителите.

„Боинг“ ще ръководи от край до край всички нива на работата на подизпълнителите – от най-големите до най-малките партньори, пише генералният директор на „Дасо Системс“ Бернар Шарле. Този договор, плод на двегодишни преговори, е най-големият, който „Дасо Системс“ някога е подписвал. С него компанията става стратегически софтуерен партньор на „Боинг“ за гражданската авиация, както и за отбрана на въздушното пространство, уточни той.

Боинг
софтуер
френска компания
По статията работи:

Галина Александрова