Трейдинг с виртуална реалност и изкуствен интелект

Виктор Андонов, „Devexperts“ България
Източник: bloombergtv.bg

Една от нашите разработки, която ще бъде представена скоро, е трейдинг с помощта на добавена реалност и изкуствен интелект с натурално разпознаване на говор. Това каза Виктор Андонов, управител на „Devexperts“ България, в предаването „Бизнес среща“ www.bloombergtv.bg с водещ Таня Кръстева.

"Това са едни очила за виртуална реалност, при които образът от камерата на обкръжаващата действителност наслагва данни за трейдинга. В момента, в който трейдърът погледне в някаква посока, това означава, че неговият интерес е към този тип финансов инструмент“, обясни Андонов.

По думите му трейдърът с гласова команда може да поиска историческо представяне на дадена акция.

 „И така буквално в другата част на виртуалната реалност му се отваря автоматично екран, който показва тези данни. И неговото работно място става 360 градуса. Когато се обърне назад, вижда исторически трендове, а когато се обърне напред – самото изпълнение на акциите. Това е технология, която драматично ще реши проблема с липсата на екранно пространство“.

Андонов обясни, че в момента един трейдинг деск е оборудван с четири-шест 20-инчови монитора и пак информацията не е достатъчна.

 „Другото подобрение е, че с помощта на изкуствен интелект се преценява коя е най-актуалната информация, който да се представи на трейдъра“.

Цялото интервю можете да намерите на: https://www.bloombergtv.bg/biznes-sreshta/2018-09-12/badeshteto-na-treydinga-virtualna-realnost-i-izkustven-intelekt

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари