НАЧАЛО » технологии

Тойота планира мощна експанзия на пазара на хибриди

До началото на 2012 ще започне продажбата на плъг-ин хибрид, базиран на Prius

fb
3E news
fb
18-11-2010 02:39:03
fb

Toyota Motor обяви, че има намерение да запази водещата си позиция в сектора на "чистите" коли, независимо от опитите на конкурентите да я настигнат, съобщи Ройтерс. От компанията смятат да пуснат 11 нови хибридни автомобили, както и  модел на Toyota Prius, който може да струва само 36 хил. долара.


Фирмата доминира на пазара на хибридни автомобили повече от десетилетие, благодарение на емблематичния Prius и 13 други модела. Най-голямата автомобилна компания в света си е извоювала репутацията на лидер при следващото поколение автомобили.


Тойота обяви, че до началото на 2012 ще започне продажбата на плъг-ин хибрид, базиран на Prius. Автомобилът ще се предлага главно в Япония, САЩ и Европа, като компанията очаква да продава над 50 000 модела годишно.


Колата, която за разлика от конвенционалните хибриди може да измине по-голямо разстояние с презареждане на батериите си, се очаква да струва около 36 хил. долара в Япония. За сравнение моделът Volt на GM е на цена 41 хил. долара, а Leaf на Nissan ще се продава за около 45 хил. долара преди приспадането на субсидиите.


По статията работи: