ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 стартира проекти за близо 500 хиляди лева в Гълъбово

Инфраструктурните подобрения са своебразен подарък по случай 50 годишнината от обявяването на Гълъбово за град

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
650
article picture alt description

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ започва работа по 3 социални проекта за подобряване на местната инфраструктура и по-безопасна и благоприятна среда за децата и възрастните хора в Община Гълъбово. Проектите са на обща стойност над 480 хиляди лева. Те са одобрени в рамките на Споразумението за социални инвестиции между компанията и Община Гълъбово.

 

Желанието ни е да направим един хубав и полезен подарък на хората в региона по случай предстоящия празник на града. Заедно с общината избрахме проекти, които да са насочени както към децата и възрастните хора, така и към активните млади и работещи граждани. Нашата компания от години подкрепя местната общност и винаги сме се стремили да бъдем максимално полезни и да инвестираме в подобряване качеството на живот в Община Гълъбово.” сподели Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

 

На 27 август 2019 г. Гълъбово отбелязва 50 години от обявяването си за град. Ръководството на общината подготвя интересна и разнообразна празнична програма през месец август 2019 г.

 

КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще извърши цялостен ремонт на двора на детска градина „Наталия“ в Гълъбово, който не е осъвременяван отдавна. Ще бъдат изградени специализирани детски площадки, с люлки, пързалки, сенчести беседки и зона за тихи игри. Проектът е на стойност над 210 хиляди лева. Детска градина „Наталия“ е едно от двете детски заведения в Гълъбово. В нея се обучават ежегодно повече от 100 деца на възраст от 2 до 7 години.

 

Други 150 хиляди лева ще бъдат вложени в нова вертикална планировка и оборудване на двора в Дома за възрастни хора, гр. Гълъбово. Социалното заведение отваря врати преди 12 години и момента там живеят 40 души. Проектът цели да превърне двора на Дома в подходяща за възрастните хора зона за разходка и почивка на открито. Предвиденото богато озеленяване и нови настилки ще бъдат допълнени с пейки за отдих, маси за игра на шах и табла, питеен шадраван, беседка.

 

КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще инвестира също в проекти за облагородяване на инфраструктурата в селата Обручище и Медникарово. Паркът в центъра на с. Обручище ще бъде обновен с атрактивна детска площадка и модерни специализирани съотъжения за спорт на открито (стрийт фитнес).

 

За жителите на с. Медникарово компанията ще изгради нова, съвременна двупосочна автобусна спирка. Тя ще бъде осветена и пригодена за използване по всяко време на деня. По този начин ще бъде осигурен комфорт хората от селото, които ежедневно пътуват между населените места в Община Гълъбово.

 

Проектите в с. Обручище и с. Медникарово са на обща стойност 120 хиляди лева.

 

През последните години „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. През 2018 година компанията спечели престижната награда за социална отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски форум, за най-голям обем нефинансови дарения.

 

"КонтурГлобал Марица Изток 3" притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща