Сделките с рисков капитал в света са достигнали рекордните 51 млрд.долара през второто тримесечие

Броят на сделките, свързани с рисков капитал в света през второто тримесечие на 2018 г. е нараснал със 17 % в тримесечно изражение, до над 3,5 хил. , а нивото на глобалното финансиране се е увеличило  до рекордното тримесечно ниво от 51 млрд. долара, става ясно от изследване на международната консултантска компания PricewaterhouseCoopers (PwC) и разработчика на стратегии за бизнеса Strategy&.

“Броят на сделките се е увеличил със 17 % до рекордните 3,564 хил. сделки в целия свят. Обемът на глобалното финансиране е нараснало с 6 %, до 51 милиарда долара, което по наши данни е сама по себе си най-голямата сума за тримесечие. Дела на корпоративните инвестиции е нараснал незначително – от 28 до 30 %“, се казва в документа, цитиран от международните агенции.

Броят на „компаниите еднорози“ (бързо растяща технологична непублична компания с капитализация от над 1 млрд. долара) за тримесечието се е увеличил от 12 до 19,  се казва в изследването. В Азия броят им е нараснал рязко – от 5 до 9, в САЩ – от до 6, в Европа – от 2 до 4.

PwC посочва, че перспективни направления за инвестиции са били по отношение използването на данни за платежните услуги на клиентите за разработки на инструменти за   performance-маркетинг, развитието на технологиите на блокчейн в сектора на финансовите услуги, автоматизацията на рутинни задачи за интелектуална дейност и развитието на безпилотни коли на базата на технологията на компютърно зрение.

В областта на цифровите технологии и здравеопазването през посоченото тримесечие най-голям интерес от страна на инвеститорите са предизвикали компании, занимаващи се с телемедицина и приложения в сферата на психичното здраве.

„Основната възможност е профилактиката, промяната на живота на базата на данни, основно генетични, както и хибридни модели за взаимодействието с пациента и доставчици на медицински услуги“, според Strategy&.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари