Роснефт и General Electric ще инвестират $400 млн. долара в съвместни проектиОколо 400 млн. долара ще инвестират до 2020 г. „Роснефт" и General Electric за изграждане на съвместни предприятия, информира сайтът rbc.ru. Това предвижда споразумение, подписано от президента на „Роснефт" Игор Сечин и главния изпълнителен директор на General Electric Джефри Имелт. Целта на документа е да бъде разширено научно-техническото сътрудничество между двете компании.

Първоначалната обща вноска на „Роснефт" и General Electric ще бъде 20 млн. долара. След определяне на конкретните задачи на съвместните предприятия ще бъде предоставено допълнително финансиране в размер на 50 млн. долара.

На първия етап се предвижда създаване на център за развитие на проекти на „Роснефт" с използване на продукция и технологии на General Electric Oil&Gas (дъщерна компания на GE).

Приоритетни насоки в дейността ще бъдат разработването на решения в областта на търговията с газ, включително втечнен природен газ и компримиран газ, производството на електроенергия, повишаване на ефективността на производството, включително модернизация на технологията на добива и др.

Дейността на втория изследователски център ще бъде съсредоточена върху разработката на съвместни и модернизацията на съществуващи технологии на компаниите-партньори.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари