НАЧАЛО » технологии

Общ европейски регламент за защитата на данните: една година по-късно

fb
3E news
fb
22-05-2019 02:16:00
fb

На 25 май 2019 г. Общият регламент относно защитата на данните ще чества първата си година на прилагане, съобщиха от пресофиса на ЕК.

Андрус Ансип, заместник-председател на Комисията, отговарящ за цифровия единен пазар, и Вера Йоурова, комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете, направиха следното изявление:

„На 25 май отбелязваме годишнината на новите европейски правила за защита на данните — Общият регламент относно защитата на данните, добил широка известност и като ОРЗД. Тези основополагащи правила не само подготвиха Европа за цифровата ера, но също така станаха ориентир в световен мащаб.

Основната цел на правилата бе да се предоставят възможности за действие на хората и да им се помогне да придобият по-голям контрол върху личните си данни. Това вече става факт, като хората започват да упражняват своите нови права и над две трети от европейците са чували за регламента.

Освен това, предприятията вече се възползват от прилагането само на един набор от правила в целия Съюз. Те въведоха ред в начина, по който управляват данните, което доведе до по-голяма сигурност на данните и основани на доверие отношения с техните клиенти.”

По статията работи:

Галина Александрова