НАЧАЛО » технологии

"Нисан" подменя един от култовите си модели с електромобил

Концептуалната разработка "Исфлоу" ще е екологичен заместник на известното купе 370Z

fb
3E news
fb
16-02-2011 08:18:27
fb
За почитателите на спортните автомобили с марка "Нисан", моделът 370Z има особен статут. Със своя мощен двигател и задно предаване, той е пъргав, лесен за контролиране и позволяващ забавни дрифтове.

По всички личи обаче, че от компанията мислят да го заменят с електромобил. Поне така може да тълкува появата на концептуалната разработка "Исфлоу" (ESFLOW), която ще видим на изложението в Женева през март.

Новият автомобил има сходна форма като 370Z, а стоповете са взаимствани почти изцяло от бензиновия модел. Предаването и тук е задно, като тягата се осигурява от два електромотора.

Данни за тяхната мощност все още няма, но се споменава, че ще гарантират ускорение до 100 км/ч за пет секунди. Енергията за електромоторите се осигурява от литиево-йонни батерии.

С цел равномерно разпределение на теглото между предната и задната ос, нещо типично за "Нисан" 370Z, акумулаторите са разделени в два блока, монтирани в предната и задната част на колата. Батериите на "Исфлоу" осигуряват изминаване на до 240 километра, което е с 80 повече от "Нисан Лийф".
По статията работи: