НАЧАЛО » технологии

Манчестър Сити и SAP извеждат технологиите на игрището и по време на самите футболни мачове

Шампионите се възползват от промените в правилата във Висшата Лига и ще използват анализи на данни в реално време в хода на футболните си срещи, със SAP® Challenger Insights ще анализират играта на съперниците и ще подготвят играчите си тактически

fb
3E news
fb
19-12-2018 12:46:00
fb

Манчестър Сити заедно със SAP ще изведат специализирани SAP® технологии на терена вече и по време на мачове. Английският шампион и SAP, който е официалният доставчик на облачни софтуерни услуги в клуба, предприемат стъпката като част от дългосрочното си партньорство.


Клубът използва SAP Challenger Insights по време на своя белязан от рекорди поход към титлата през изминалата година. Сега обаче за първи път треньорите и играчите ще могат да използват мобилното приложение, когато стъпят на терена.


Според новите правила във Висшата лига, отборите ще могат да използват малки технологични устройства на резервната скамейка през този сезон. Сити и SAP реагираха бързо и разшириха пакета от технологични услуги, които компанията осигурява за клуба, за да предоставят на отбора най-актуалната информация, игрови анализи и въвеждане на нови тактики при подготовката им преди играчите да стъпят на терена.


Използвайки специално създадена версия на SAP Challenger Insights, анализаторите на „гражданите“ зареждат тактически планове и данни за съперника върху таблети по време на подготовката за предстоящи футболни срещи. Играчите могат да ги използват, докато тренират в Академията на Манчестър Сити, в съблекалнята на стадион Етихад в деня на мачовете, а сега вече и край страничната линия.


SAP Challenger Insights е част от решението SAP Sports One – специално пригодено за Манчестър Сити. То помага на играчите при нареждането при статични положения, при промяна на тактиката по време на мач и при разузнаването на играта на съперника в реално време благодарение на генерирани масиви от данни в хода на срещата. Треньорите на Сити използват софтуера и като помощник при подготовката на смените.


Благодарение на партньорството, при което решенията на SAP помагат в дейността и управлението на клуба – от мениджърския кабинет до игрището, Манчестър Сити отново е пионер при използването на технологии, тъй като е един от първите футболни клубове, които разчитат на игрови и тактически данни в реално време, за да подготвят играчите си за по-добро представяне.


Женският отбор на Манчестър Сити използва същите технологии като мъжкия отбор. Звезди като Стеф Хютън, Джил Скот и Никита Парис използват мобилното приложение SAP Challenger Insights като част от своята предварителна подготовка във всички турнири и по време на мачове.


Венсан Компани, капитан на Манчестър Сити, заяви:
„Играчите обичат да използват SAP Challenger Insights. То ни подготвя за мача и ни дава по-добра представа за съперниците, срещу които се изправям.“


Серхио Агуеро, рекордьор по голове за Манчестър Сити, добави:
 “SAP Challenger Insights помага за по-доброто разбиране на треньорските указания. Благодарение на него имам постоянна информация как да подхождам към всеки мач.“


Емерик Лапорт, който бързо утвърди мястото си в сърцето на защитата на „гражданите“ след пристигането му през януари, коментира:
"За мен максималното представяне се базира на правилната подготовка и разузнаване на съперника. SAP Challenger Insights е невероятен начин да постигна всичко това.“


„Партньорството между Манчестър Сити и SAP продължава да разширява представите ни за това какво е възможно благодарение технологиите“, сподели Бернд Лойкер, член на Управителния съвет на SAP SE, Products & Innovation. „Като един от първите отбори в английската Premier League, които ще ползват данни буквално на тъч линията, клубът вече ще има цялостна представа за тактиката на противника по време на мач, както и да оптимизира тренировките, подготовката и представянето на играчите.”


Манчестър Сити е клуб от английска Висша лига, основан първоначално през 1880 г. като „St Mark’s West Gorton“. Официално става Манчестър Сити през 1894 г. и оттогава е спечелил Купата на европейските купи, пет купи на Лигата, включително три титли от Висшата лига (2012, 2014, 2018) и пет ФА Купи. Манчестър Сити е един от осемте отбора от City Football Group, който включва Ню Йорк Сити и Мелбърн Сити.


Под ръководството на мениджъра Пеп Гуардиола,, един от най-успешните мениджъри в световния футбол, клубът играе домакинските си мачове от Шампионската лига на стадион "Етихад" – грандиозно футболно съоръжение с 55 000 седящи места, което е дом на отбора от 2003 г. То е част от Etihad Campus, който обхваща и Футболната академия на „гражданите“, най-съвременно място за обучение и развитие на млади таланти, разположено в сърцето на Източен Манчестър. Academy Stadium с капацитет 7000 седящи места е дом на женският футболен отбор „Манчестър сити“ и юношите на мъжкия отбор, които тренират и играят домакинските си мачове на модерното съоръжение.Като създател на облачни решения и услуги, базирани на SAP HANA®, SAP е пазарен лидер в сектора за приложен бизнес софтуер и помага на компании от всички индустрии и от всякакъв мащаб да оперират пълноценно и възможно най-успешно. 77 % от приходите от търговски сделки в глобален мащаб минават през системи на SAP. Високотехнологичните решения на компанията, свързани с machine learning, IoT и различен тип анализи, трансформират бизнеса на клиентите в „интелигентно предприятие“. SAP осигурява на организациите и хората и тях задълбочени данни и анализи за дейността им и задълбочава сътрудничеството между тях, за да им помогне да бъдат няколко крачки пред конкуренцията. Нашите цялостни пакети от услуги и решения дават възможност на над 413,000 бизнес клиенти и обществени организации да работят успешно, да бъдат гъвкави и да бъдат различни. Със своята глобална мрежа от клиенти, партньори, служители, визионери и лидери на мнение, SAP на света да се развива и подобрява живота на хората.

Манчестър Сити
SAP
специализирани SAP® технологии
терен
мачове
футбол
По статията работи:

Галина Александрова