НАЧАЛО » технологии

Карлсберг България е най-бързоразвиващата се бирена компания у нас в края на 2016 г.

fb
3E news
fb
16-12-2016 05:38:00
fb

От началото на годината до края на ноември Карлсберг България е най-бързо развиващата се в бранша у нас. Обемът й се е увеличил с 26,6%, а пазарният  дял е нараснал с 4,3% - сравнено със същия период на 2015г. 27% е пазарният дял на компанията за първите 11 месеца на годината. Тези резултати са в контекста на общ бирен пазар с ръст от 6,4% в обем за същия период. Това показват данните на агенция Nielsen A/S.

Основният двигател за компанията е Пиринско, което е бирена марка номер едно на България с представяне от 16,4% пазарен дял - с натрупване за изминалите 11 месеца от годината. Ръстът на Пиринско е 25% в обем, сравнено със същия период на миналата година. Другата местна марка на компанията, Шуменско, постига ръст в обем и стойност от 32%, което основно е благодарение на оборотната стъклена бутилка от 0,33мл. Лансирана на пазара през 2016 година, известната като ”Бомбичка” е юбилейното 50-годишно издание на този вид опаковка на Шуменско, сочи проучването на Nielsen A/S.

„Реалист съм за 2017 година с очаквания браншът да запази темповете и да е стабилен. В същото време, виждам много положителни тенденции в компанията ни тук през тази година и приемам успехите ни през 2016 като ангажимент към нашите потребители и партньори.“ – каза Деян Беко, Изпълнителен Директор на Карлсберг България.        

Компанията отчита ръст в обема на брандовете си във всички сегменти на бирения пазар, както и географски във всички региони на страната.

Карлсберг България е част от Carlsberg Group - четвъртата по големина пивоварна компания в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската абатска бира Grimbergen. Карлсберг България е основател на категорията ‚сайдер‘ на нашия пазар със Somersby, който се произвежда и предлага в пет разновидности – с вкус на ябълка, круша, къпина, боровинка и мътен ябълков сайдер с парченца плод, Somersby Apple Blend.

Карлсберг България
най-бързо развиващата се бирена компания в България
По статията работи:

Галина Александрова