ЕС предоставя средства за разширяване на полския терминал за LNG

Европейската комисия одобри (през март) 128 милиона евро за подкрепа на разширяването на полския LNG терминал в Świnoujście. Полският оператор на терминала за втечнен природен газ, Polskie LNG вече стартира тръжна процедура за избор на изпълнител за три ключови проекта в рамките на първото полско съоръжение за внос на втечнен природен газ, които включват изграждането на трети резервоар за съхранение на втечнен природен газ, доставка на допълнителни технологични инсталации, увеличаващи капацитета на регазификация до 7,5 милиарда кубически метра годишно, и инсталация за претоварване на втечнен природен газ заедно с железопътна линия.

Достигането на целевия капацитет от 7,5 млрд. куб. м годишно е планирано за 2021 г., докато другите два проекта ще бъдат завършени през второто тримесечие на 2023 г.

Програмата за разширяване включва и изграждането на четвърти компонент, втори кей за товарене и разтоварване на LNG товари, претоварване на втечнен природен газ и работа с бункери за втечнен природен газ и предоставяне на бункерни услуги.

Комисията одобри помощта за първоначалното изграждане на този LNG терминал през 2011 г.

Увеличаването на капацитета бе включено в списъка на проектите от общ интерес на Европейския съюз като част от Плана за взаимосвързаност на Балтийския енергиен пазар (BEMIP).Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари