ЕСО и партньорите в проекта FLEXITRANSTORE обсъждат напредъка по програмата

Източник: ЕСО ЕАД

В рамките на два поредни дни - 31 май и 1 юни,  в София се провежда първата пленарна среща на консорциума по проект FLEXITRANSTORE. ЕСО заедно с партньорите си по международния проект отчитат напредъка по програмата и набелязват плана за следващите периоди. Това съобщиха от пресцентъра на ЕСО. Домакин на срещата е Техническият университет - София.

ЕСО стана партньор в международния проект FLEXITRANSTORE в началото на месец ноември 2017 година. Проектът се изпълнява от консорциум от 28 организации и е финансиран от програмата на Европейския съюз за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020". В него са включени четири оператора на преносни мрежи - от България, Гърция, Кипър и Турция.

FLEXITRANSTORE има за цел да развие следващо поколение гъвкава енергийна мрежа, която да осигури техническата основа и подобряване на съществуващия европейски вътрешен енергиен пазар. Тази гъвкава енергийна мрежа е насочена към възможността на електроенергийните системи да поддържат качествени услуги в условия на бързи и големи промени в предлагането или търсенето. Набор от най-съвременните информационни и комуникационни технологии и подобрения в контрола ще бъдат използвани, за да се повиши гъвкавостта на тази нова енергийна мрежа, като същевременно се увеличи полезността на съществуващата инфраструктура.

Общият бюджет на проекта е близо 23 милиона евро. Максималният общ бюджет за дейностите по проекта, които ще бъдат изпълни от ЕСО, е над 290 хиляди евро.

Повече информация на проекта, както и за други проекти с участието на ЕСО ЕАД, са достъпни на интернет страницата на компанията (www.eso.bg) в секция “Проекти”.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари