НАЧАЛО » технологии

"Електролукс" плаща 3.3 млрд. долара за бизнеса с електроуреди на "Дженеръл илектрик"

fb
3E news
fb
08-09-2014 03:45:00
fb


3,3 милиарда долара ще плати "Електролукс" за придобиването на бизнеса с електроуреди на "Дженеръл илектрик". Това е най-голямата сделка на шведската компания, която ще й даде по-голямо присъствие в САЩ и така тя ще измести конкурента си "Уърлпул", съобщи Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

"Електролукс", която продава под марки като "Зануси" и "Ей И Джи", както и под собственото си име, е втората най-голяма компания в света в областта на домакинските електроуреди след "Уърлпул".

"Това е исторически момент и важен стратегически ход", заяви генералният директор на компанията Кийт Маклафлин. "Електролукс" има най-силни позиции в Европа, а пазарът на "Уърлпул" е предимно в САЩ.

"Придобивката, която е най-голямата в историята ни, засилва нашия ангажимент към бизнеса с електроуредите и също така дава възможност на "Електролукс" да ускори инвестициите си в иновации и глобален растеж", заяви Маклафлин в комюнике. Бизнесът на "Дженеръл илектрик" с електроуреди съществува от сто години и през 2013 г. донесе наред с отдела за осветителни тела приходи от 8,3 милиарда долара.

Електролукс
Бизнесът на "Дженеръл илектрик" с електроуреди
По статията работи:

Галина Александрова