НАЧАЛО » технологии

Електрически "Ролс-Ройс" е една от сензациите на салона в Женева

Според компанията това е първото електрическо превозно средство в ултралуксозния сегмент

fb
3E news
fb
07-03-2011 07:53:27
fb
На автосалона в Женева са изложени стотици нови автомобили, но ако трябва да се посочи, този от тях, който се радва на най-голям интерес, това безспорно ще е "Ролс-Ройс Фантом 102 ЕХ" . Това е версия на ток на популярната лимузина.

"Фантом 102 ЕХ" използва същото купе с алуминиева рама на традиционната версия на колата с бензинов мотор, но на мястото на двигателя е монтиран най-големият комплект батерии, слаган на лек автомобил. Акумулаторите осигуряват енергия за два електромотора с обща мощност 389 конски сили, които задвижват предните и задните колела.

Така оборудван "Ролс-Ройс Фантом 102 ЕХ" достига 100 км/ч за осем секунди и може да измине до 200 километра. Любопитна подробност е, че освен чрез кабели, батериите могат да се зареждат и по индукционен път, като за целта в пода е монтирана специална пластина.

Лимузината към момента е само концептуална разработка, целяща да види реакцията на публиката, медиите и настоящите и бъдещите собственици на модели на марката.

"Ние създадохме първото електрическо превозно средство в ултралуксозния сегмент", коментира с гордост новината главният изпълнителен директор на "Ролс-Ройс" Торстен Мюлер-Йотвьос. Според него с този автомобил компанията започва да предлага модели, използващи алтернативни горива, като целта е да се види кое от тях е подходящо за колите на марката в бъдеще.

"Това, което мога да заявя категорично, е, че каквито и двигатели да имат нашите коли, те ще продължат да дават уникалното "Ролс-Ройс" преживяване", казва Мюлер-Йотвьос.
По статията работи: