НАЧАЛО » технологии

Еврокомисар Мария Габриел с публична лекция във Висше училище по телекомуникации и пощи на 11 декември

fb
3E news
fb
09-12-2017 01:40:00
fb

Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще бъде гост на Висшето училище по телекомуникации и пощи на 11 декември (понеделник) 2017 г.

От 10:15 в Аулата на висшето училище пред студенти, преподаватели и представители на IT-бизнеса тя ще представи публична лекция на тема „Съвременното образование и цифровите технологии“. Темата е избрана неслучайно, защото модерното образование и съвременните технологии са сред основните приоритети на ВУТП, чийто фокус е базиран върху обучението на специалисти в сферата на телекомуникациите, информационните технологии и мениджмънта. През 2015 г. стартира първата съвместна специалност с HP – Компютърно администриране на софтуерни приложения, а от тази академична година и специалност – „Софтуерно проектиране“, разработена в партньорство с водещи компании в IT-сектора, които се включват активно в обучението. ВУТП успешно си сътрудничи с фирми като Atos, IBM, Scale focus и др.

В 11:00 ч. г-жа Мария Габриел ще участва в официалното откриване на Digital journey лаборатория с инсталирана телефонна централа, поддържаща до 100 000 абоната, в която ще бъдат обучавани бъдещите телекомуникационни инженери. Лабораторията е дарение от технологичния гигант Atos – един от водещите партньори на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

 

Atos е световен лидер в дигиталната трансформация с приблизително 100 000 служители в 72 страни и годишни приходи от около 12 милиарда €. Европейският номер едно в Big Data, киберсигурност, High Performance Computing и дигиталното работно място. Групата предлага облачни услуги, инфраструктура и управление на данните, Бизнес & платформени решения, както и транзакционни услуги чрез Worldline, европейски лидер в сектора на разплащанията. Със своите авангардни технологии, дигитална компетентност и индустриални познания, Atos подкрепя цифровата трансформация на своите клиенти в различни отрасли: отбраната, финансови услуги, здравеопазване, производство, медии, енергия и комунални услуги, обществения сектор, търговия на дребно, телекомуникации и транспорт.

Атос България наброява 1100 служители с потенциал за растеж.

 

 

цифрови технологии
цифрова икономика
Комисарят по цифрова икономика и общество
Мария Габриел
Висше училище по телекомуникации и пощи
Atos
По статията работи:

Маринела Арабаджиева