НАЧАЛО » технологии

Глобална програма на Visa въвежда безконтактни разплащания в публичния транспорт

fb
3E news
fb
20-11-2017 11:53:00
fb

Visa обяви началото на Visa Global Transit Solutions –програма, която ще ускори използването на дебитни, кредитни и предплатени карти за закупуване на билети в градския транспорт. Програмата има за цел да подобри пътуването в публичния транспорт по целия свят и да го направи по-удобно за всички пътници.  

„Visa предлага най-добрия начин да платите навсякъде и на всяко устройство. Искаме да направим пътуването по-бързо, по-лесно и по-сигурно, независимо дали използвате кола, самолет или обществен транспорт до работното място. Visa играе основна роля в партньорството с обществения транспорт в Лондон (Transport for London (TfL)). Използваме целия експертен опит, който натрупахме, докато отбележим повече от един милиард безконтактни пътувания с Visa на TfL, за да помогнем на операторите на обществен транспорт по света да мигрират от пари в брой и хартиени билети към безконтактни разплащания в автобуси и влакове“, казва Майкъл Лембъргър, ръководител на продуктовото направление на Visa в Европа.

„Работим усилено, за да направим обществения транспорт в Лондон леснодостъпен за всички и разработването на безконтактно таксуване за билети бе огромна част от това. Повече от 40% от билетите се купуват чрез безконтактни карти или мобилни устройства, а системата ни регистрира употреба на карти от повече от 100 страни. За да достигнем до този момент, трябваше да се променят много неща в начина, по който работи платежната индустрия, като например създаването на нови правила за плащане. Без съвместната работа в партньорство с Visa нямаше да видим огромните ползи за клиентите, които безконтактното плащане на билети в Лондон им донесе“, сподели Шаши Верма, главен технически директор на обществения транспорт в Лондон (Transport for London (TfL))

Новата транспортна програма на Visa помага на операторите и доставчиците на технологии да добавят опцията за безконтактно разплащане в точката на продажба. Глобалната програма включва:

- Консултиране: Екипът на Visa Global Transit Solutions се състои от централна група в Лондон и специализирани регионални специалисти по света, които ще подкрепят внедряването на безконтактни разплащания, като предоставят насоки и практическа помощ. Екипът има повече от 50 години опит в масовия транспорт и свързаните с него индустрии.

- Модел: Visa създаде модел за масови трансакции в транспорта за управление на безконтактните разплащания, независимо от размера на транспортните оператори или структурата на тарифите. Моделът на Visa позволява на операторите да предлагат разнообразие от гъвкави тарифи, включително фиксирани тарифи, базирани на времето и разстоянието тарифи и мултимодални тарифи, както и функции като таксуване, концесии и възстановяване на суми при закъснения.

- Инструменти и стандарти: Важна част от Visa Global Transit Solutions е разширяването на програмата Visa Ready  като  по този начин се включват платежните технологии, достъпни за оператори на публичен транспорт. Visa Ready for Transit дава възможност на технологичните компании да бъдат сертифицирани за Visa Ready, като дава на операторите спокойствието, че технологичното решение, което избират, отговаря на високите стандарти на Visa за сигурност.  

- Бъдещето на транспорта: Стремежът на Visa е да предложи цялостно потребителско преживяване, като превръща Иновационния център в Лондон в естествен епицентър на бъдещето на търговските възможности в транспорта - автомобилен, въздушен и публичен. Екипът на Visa ще се ангажира с транспортни оператори, технологични и финтех компании, за да проучи всички аспекти на пътуването на потребителите и да участва в съвместното създаване на нови преживявания по време на път.

Проучването на Visa „Градове без пари в брой: Осъзнаването на ползите от дигиталните разплащания“ показа, че дигиталните разплащания имат потенциала да намалят значително разходите, свързани с транспортните и пътните такси, налагани от общинските власти. Проучването установява, че разходът за транспортните оператори е средно 14,5 цента от всеки събран долар в брой, в сравнение със само 4,2 цента за всеки дигитален долар.

Неотдавна Visa организира поредица от събития за транспортни оператори и технологични компании, които искат да научат повече за различните инициативи, разработени по програмата Visa Global Transit Solutions. Първото събитие се проведе в Лондон, а следващи инициативи ще има в Дубай, Ню Йорк и Сингапур.

Употребата на безконтактни разплащания в световен мащаб се е увеличила значително през последните години, особено в Европа, където днес над 40% от продажбите "лице в лице" на Visa са безконтактни, сочат данни на компанията от юни 2017 г.

Visa Inc. е световен лидер в дигиталните разплащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като създаваме възможност  потребителите, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата модерна глобална мрежа за обработка на данни, VisaNet, гарантира сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 съобщения за трансакции в секунда. Иновациите, които са постоянно във фокуса на компанията, са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят Visa посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията.

Visa Inc.
проучване
Visa Global Transit Solutions
дигиталните разплащания
транспортни оператори
технологични компании
безконтактни разплащания
По статията работи:

Галина Александрова