АББ е официален партньор на сериите Jaguar I-PACE eTROPHY

Технологичната компания осигурява оборудване за зареждане на първата в света серия състезания с изцяло електрически серийно произвеждани автомобили

Източник: АББ България

АББ става официален партньор по осигуряване на оборудване за зареждане за сериите Jaguar I-PACE eTROPHY, първата в света серия състезания с изцяло електрически серийно произвеждани автомобили, съобщиха от технологичната компания.

Jaguar I-PACE eTROPHY обяви споразумение с иновативния технологичен лидер АББ, според което компанията става официален партньор по осигуряване на оборудване за зареждане за новата серия автомобилни състезания Jaguar I-PACE eTROPHY. Като част от това партньорство, АББ ще предостави специално изработени компактни бързи зарядни устройства за всеки от отборите, участващи в новата серия електрически автомобилни състезания. Зарядните устройства Terra DC са специално проектирани за нея и са способни да заредят бързо състезателните коли Jaguar I-PACE eTROPHY в кратките почивки между тренировките, квалификациите и състезанията. Компактният дизайн също така позволява зарядните устройства да бъдат лесно транспортирани до 10-те кръга на сериите, поддържайки минимално натоварване. Партньорството е продължение на ролята на АББ на главен спонсор на Шампионата ABB FIA Formula E и засилва още повече ангажимента на компанията към поддържане и разширяване на бъдещето на електрическата мобилност.

Състезателните отбори в сериията състезания Jaguar I-Pace eTROPHY ще зареждат бързо своите автомобили със специално изработените бързи зарядни устройства Terra DC.

Jaguar I-PACE eTROPHY е първата в света серия състезания с изцяло електрически серийни автомобили. Тя ще се проведе в същите дни и по същите улични писти като Шампионата ABB FIA Formula E Championship. Представяйки ексклузивно до 20 състезателни коли Jaguar I-PACE eTROPHY, тя ще даде възможност на участващите отбори да демонстрират талант и умения, състезавайки се на световната сцена в моторните спортове с нулеви вредни емисии.

Марион Барнаби, Директор на шампионата Jaguar I-PACE eTROPHY, сподели: “С наближаването на встъпителния сезон на Jaguar I-PACE eTROPHY, ние сме изключително развълнувани да обявим АББ за официален партньор по осигуряване на оборудване за зареждане на шампионата. Възможността АББ да внесе иновации и технологично лидерство в серията състезания ще бъде изключително ценна, тъй като в момента ставаме част от историята с провеждането на първата в света серия състезания с изцяло електрически серийни автомобили.”

Тарак Мехта, президент на дивизия „Продукти за електроснабдяване и електрификация” на АББ, сподели: “В АББ се гордеем, че водим и подкрепяме пионерите в електрическата мобилност. Сключването на партньорството с Jaguar I-PACE eTROPHY разширява нашата позиция в челните редици на най-новите технологии в електрификацията и дигиталната сфера. Нашите водещи зарядни решения – в това число революционното Terra HP, което може да презареди една кола за минути – помагат да придвижваме напред вълнуващото бъдеще на електрическата мобилност.”

Революционната бърза зарядна станция Terra HP на АББ е способна да осигури на един стандартен електромобил 200 км  пробег само за осем минути – или за приблизително същото време, което отнема на една кола да се зареди на обикновена бензиностанция.

Като световен лидер в инфраструктурата за електромобили, АББ предлага пълната гама зарядни решения за електрически автомобили, електрически и хибридни автобуси, както и решения за електрификация на кораби и железопътни линии. АББ навлезе на пазара на зарядните решения за електромобили още през 2010 г. и днес вече разполага с бързо нарастваща глобална база от 8 000 монтирани зарядни устройства на постоянен ток, в това число високомощни зарядни станции до 350 kW, монтирани в 68 държави – повече зарядни станции от всеки друг производител.

Списание Fortune наскоро класира АББ на 8 място в своя списък от компании, които „променят света”, заради откритията и постиженията на компанията в областта на електрическата мобилност и зареждането на електрически превозни средства.

След като стана първият първокласен производител, влязъл в Шампионата ABB FIA Formula E Championship през 2016 г., днес Jaguar вече създава първата в света серия състезания с електрически серийни автомобили – Jaguar I-PACE eTROPHY. Историческият шампионат е официалното поддържащо състезание към Шампионата ABB FIA Formula E, като в него ще се включат до 20 коли от пети сезон насам. Серията състезания подкрепя официалното представяне на Jaguar I-PACE, първият автомобил на електрическа батерия на Jaguar, и подсилва стратегията за бъдещата електрификация на Jaguar Land Rover, ангажимента към състезанията с електромобили и мисията „Надпревара за иновации”. Партньорите в шампионата включват официалния доставчик на гуми Michelin, техническия партньор Sabelt, и официалния доставчик на облекло One All Sports.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 147 000 служители.  
Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари