НАЧАЛО » свят

PGNiG оглежда възможността за участие в проекти на САЩ за износ на втечнен природен газ

fb
3E news
fb
01-08-2018 12:17:00
fb

Автор: lngworldnews.com

Държавната газодобивна компания PGNiG в Полша понастоящем е в предварителни разговори с американските компании, за да получи дялово участие в съоръжения за износ на втечнен природен газ.

Това ще проправи пътя на компанията, осигуряваща доставките на американски LNG, каза Piotr Naimski, съветник на полското правителство по въпросите на енергийната инфраструктура, съобщи медията Platts. Тя отбеляза, че разговорите са в съответствие със стратегията на PGNiG за разнообразяване на източниците на доставка, като също така компанията интересува от партньорството със средномащабни или дребни производители на шистов газ в САЩ.

Мащабът и начинът, по който тези ресурси ще бъдат доставени в Полша, са приемливи за потенциалните инвеститори на компанията, каза Naimski.

PGNiG се опитва да намали зависимостта си от руския природен газ чрез газопровод. Договорът на компанията с "Газпром" изтича през 2022 г. и няма планове за подновяването му. Компанията също така се фокусира върху разработването на проекта за Балтийски тръбопровод, свързващ газовите мрежи на Полша, Дания и Норвегия, който се изпълнява по график и е планиран през 2022 г. да започне строителството.

-------------------------------------

Оригиналната статия можете да намерите на: https://www.lngworldnews.com/pgnig-eyeing-stakes-in-us-lng-export-projects/?utm_source=emark&utm_medium=email&utm_campaign=daily-update-lng-world-news-2018-06-06&uid=56227

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2018

PGNiG
Полша
втечнен природен газ
американски LNG
износ
По статията работи:

Галина Александрова