Структури на "Роснефт" влизат в Pirelli

Структури на „Рснефт” ще влязат в акционерния капитал на италианската компания Pirelli. Това се казва в съобщение на руската компания след преговорите на председателя на „Роснефт” Игор Сечин с ръководството на италианската компания при участието на управляващият директор на Pirelli & C. S.pA. Марко Тронкети Провера.

Както бе съобщено преди структури на „Роснефт” работят с компанията Camfin, която държи 26,19% от акциите на Pirelli & C. S.pA., съобщава ИТАР-ТАСС. Вече са взети необходимите корпоративни решения, сделката е подготвена и може да се реализира след получаван на разрешения от регулиращите органи.

Двете страни са обсъдили въпроси, свързани с разширяване на сътрудничеството по отношение на производството в гр.Находка на синтетичен каучук и по-нататъшните доставки в рамките на проекта Източна нефтохимическа компния. Разгледана е била също така и стратегия за бъдещото развитие на проекта по търговия и маркетинг в Русия.

„Стратегическите отношения между компаниите и постигането на ниво на реализация на проектите с Русия дават възможност за разширяване на сътрудничеството на световния пазар, където и двете международни компании имат водещи позиции”, се казва в съобщението.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари