ЧЕЗ ще обжалва в съда решението на ДКЕВР

Чешката енергийна компания ЧЕЗ ще обжалва в съда решението на българския енергиен регулатор да намали цените на тока за домакинствата и индустрията от 1 януари. Това съобщи чешката информационна агенция CTK, като цитира говорителя на компанията Барбора Пулпанова. От съобщението не става ясно пред кой точно съд и по какъв начин ЧЕЗ възнамерява да се защитава от ДКЕВР.

В момента ръководството на компанията оценява доколко действията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране са повлияли бизнеса й. Цените на тока в България са чувсвителна политическа тема и бяха намалени на два пъти миналата година. А намесата на регулатора е поредната стъпка, която се отразява негативно на енергийния сектор. Така се задълбочава дисбаланса и подрива доверието у инвеститора, заявява още Пулпанова.

Заради решението на ДКЕВР компанията ще ускори допълнително програмата си за свиване на разходите, стартирала през есента на 2013 г. Пулпанова напомня, че българският регулатор е намалил и признатите технологичните загуби на дружествата при доставката на ток за бита.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
1 коментари
  • 0 0
    1
    <a href="http://www.wholeswatches.com/">replica watches</a>
    <a href="http://www.wholeswatches.com/">replica watches</a> http://www.wholeswatches.com/
    Напиши отговор