Цените на петрола растат значително

Петролът поскъпна съществено във вторник, поради сигнали за спад на данните от горива в САЩ. В същото време страната е изправена пред един от най-опасните урагани.

Според данните от 11 септември стойността на ноемврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се повиши със значителните 1,69 долара или 2,18 % , като достигна до 79,06 долара за барел.

Октомврийският фючърс за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) скочи с 1,71 долара  или 2,53 % до 69,25 долара за барел.

Тази сутрин двата основни сорта петрол продължават да поскъпват. Цената на ноемврийския фючърс за Brent на лондонската борса ICE Futures се увеличава с нови 0,32 долара – до 79,38 долара за барел.

Стойността на WTI за октомври на NYMEX се повишава с нови 0,63 долара или 0,91 % - до 69,88 долара за барел.

Позовавайки се на данни на Американския институт за петрол, медиите съобщават, че запасите от черно злато в САЩ са спаднали през миналата седмица с 8,64 млн. барела, което се смята за рекордно постижение в сравнение с месец юли. Все пак официалните данни за нивото на резервите ще бъдат публикувани днес от управлението за енергийна информация (EIA) към  министерство на енергетиката на САЩ.  Припомняме, че по-рано EIA вече публикува прогнозите си за добива.

В частност влияние върху пазара оказва и урагана „Флорънс“, въпреки че той няма да засегне сондажните платформи в Мексиканския залив. По-скоро играчите на пазара оглеждат възможностите за доставка на горива.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари