НАЧАЛО » свят

Строителството на АЕЦ "Пакш" ще отвори допълнителни 7 хил. работни места

fb
3E news
fb
18-02-2014 03:33:00
fb

Председателят на търговско-промишлената палата на окръг Толна Шандор Фишер заяви, че изграждането на два нови блока на унгарската АЕЦ „Пакш” ще способства за създаването на до 7 000 допълнителни работни места, съобщи portfolio.hu

По силата на споразумението между правителството на Унгария и държавна корпорация „Росатом“, делът на местните компании-изпълнители в работите по реализацията на проекта трябва да е 40%. Шандор Фишер съобщи, че в началото на февруари „Росатом“ е информирал компаниите от окръг Толна за начините, по които те могат да вземат участие в проекта.

Председателят на палатата заяви, че възложителите преди всичко се интересуват от строителни компании и от производители на арматурно желязо. Фишер добави, че за местните компании няма да е лесно да осигурят своето участие в проекта, в договорените обеми, защото дейностите по проекта трябва да отговарят на националните изисквания за безопасност. Освен това компаниите трябва да разполагат със съответните мощности и работници, които да са на високо професионално ниво.

АЕЦ "Пакш"
Росатом
Унгария
По статията работи:

Маринела Арабаджиева