НАЧАЛО » свят

Словакия готви трасе за реверсивни доставки на газ за Украйна

fb
3E news
fb
19-05-2014 05:50:00
fb

Словакия готви трасе за реверсивни доставки на газ за Украйна. Това съобщи днес министърът на външните работи на Словакия Мирослав Лайчак в рамките на среща с руския външен министър Сергей Лавров, събощава biztass.ru.

„Украйна се обърна към нас с молба за помощ при диверсификация на доставките на газ.Ние проведохме сраща с Украйна и сега готвим такова трасе. Смятаме това за нормално и полезно”, каза той.

„Що се касае за самите доставки, това е друга операция. Нашата задача се състои в това да го доставяме (газа). Кой ще плаща - това е съвсем друга операция”, добави Лайчак. „За нас е важно тази търговска операция за отговаря на международните парвила. Искам дd подчертая, че при преговорите ни с Украйна с участието на Европейската комисия ние подчертахме недопустимост на нарушенията на вече съществуващи договори”, каза той.

Както съобщи от своя страна външният министър на Русия Сергей Лавров, подходът на Словакия по темата за реверса на газ не противоречи на договореностите с Русия и затова няма да има никакви претенции.

реверс на газ
Украйна
Словакия
По статията работи:

Маринела Арабаджиева