НАЧАЛО » свят

Саудитска Арабия увеличава инвестициите в чиста енергетика за сметка на петрола

fb
3E news
fb
17-11-2016 04:50:00
fb

Саудитска Арабия планира да увеличи инвестициите в чиста енергетика, а също така да удвои производството на природен газ. Това съобщи министъра на енергетиката промишлеността и минералните ресурси на Саудитска Арабия Халеб бен Абдел Азиз ал-Фалих по време на Световната конференция за климата на ООН в Маракеш.

„Ние планираме да увеличим инвестициите си във всички видове за „чиста енергия“ и извършваме изследвания в тази област. Смятаме да удвоим производството на природен газ, като все по-малко ще залагаме на петрола при производството на електроенергия, основно ще използваме природния газ, атомната енергетика и по възможност – възобновяемите източници на енергия“, цитира ТАСС министъра.

По думите му, Саудитска Арабия има амбициозни планове за диверсификация на икономиката и развитието на нови енергоинтензивни сектори. „Ние смятаме да се съобразим с Парижкото споразумение в програмите си за намаляване на вредни емисии и да се адаптираме към измененията в климата. Ние сме разработили мерки за борба с промените в климата, така че динамичнта ни икономика да не разчита в такава степен на петрола“, е допълнил ал-Фалих.

чиста енергетика
нефт
газ
Саудитска Арабия
По статията работи:

Маринела Арабаджиева