НАЧАЛО » свят

Путин е поръчал въвеждане на мораториум на държавната подкрепа за разработка на находищата на нефт

fb
3E news
fb
22-07-2019 10:11:00
fb

Президентът на Русия Владимир Путин е поръчал въвеждане на мораториум на новите мерки за държавна подкрепа за разработка на нефтените находища до завършване на инвентаризацията, се казва в съобщение на сайта на Кремъл.

Поръчението е дадено след съвещание по въпросите, свързани със  стимулиране на петролния сектор, състояло се на 10 юли 2019 г.

„Правителството на Руската федерация...въвежда мораториум по предоставянето на нови мерки за държавна подкрепа при разработката на петролните находища в Руската федерация до завършване на инвентаризацията“ , се казва в съобщението. Срокът за изпълнение е 31 декември 2019 г.

В съобщението на сайта на Кремъл се казва, че правителството на Русия до 20 юли е трябвало да предостави на президента доклад за финансово-икономическата обосновка на предложенията за държавна подкрепа на Приобското находище на „Роснефт“.


Съответното поръчение е било дадено след съвещание по въпроса за стимулиране на петролния сектор, което се е състояло на 10 юли 2019 г. Министерство на енергетиката на Русия заедно с министерство на финансите ще представи финансово - икономическа обосновка на предложенията за
предоставяне на мерки за държавна подкрепа при разработката на Приобското петролно находище. Доклад – 20 юли 2019 г.“ се казва в съобщението.

Comex
цени
злато
По статията работи:

Маринела Арабаджиева