НАЧАЛО » свят

Приемният терминал за газопровода „Турски поток“ е построен до 87,3 %

fb
3E news
fb
15-07-2019 03:26:00
fb

Приемният терминал за газопровода „Турски поток“ е в достатъчно висока готовност. Той е построен до 87,3 %, което отговаря на графика на проекта. Това е съобщил заместник-председателя на „Газпром“ Олег Аксютин в ефира на телевизия „Россия-24“.

„Гатовността на руската част е 99%, в момента текат заключителните пускови дейности. Строителството на морската част е завършено през ноември миналата година. Що се касае за турската територия, строителството на приемния терминал се извършва в тези графици и срокове, които са определени за проекта. Строителната готовност е 87,3 %, тоест достатъчно висока“, цитира думите на Аксютин агенция ТАСС.

Аксютин е уточнил, че „Газпром“ планира да пусне газопровода на турска територия в съответствие с утвърдените срокове, а именно през декември 2019 г. По думите му и за двете тръби се очаква подаването на природен газ към самия газопровод.

По-рано заместник-председателят по време на пресконференция съобщи, че „Газпром“ разчита на пълна степен на готовност на „Турски поток“ през ноември и очаква първата доставка на газ през последното десетдневие на декември 2019 г.

По статията работи:

Маринела Арабаджиева