Петролът стартира с незначителен спад на цените

Петролът вчера поскъпна до рекордни нива сравними с октомври миналата година, поради опасенията, че решението на САЩ да не продължава изключването  на някои страни от петролните санкции срещу Иран ще доведе до недостиг на пазара.

В понеделник стана ясно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не смята да продължава изключването на редица страни от петролните санкции срещу Иран . Действието на изключването от санкциите завършва на 2 май. Според съобщение на Белия дом, САЩ, ОАЕ и Саудитска Арабия са постигнали договорка трите страни да предприемат действия, така че пазарът да не се усети липсата на иранския петрол. Междувременно стана ясно, че Саудитска Арабия ще увеличи добива на петрол през месец май. Как точно обаче ще стане това и дали ще се отрази и в каква степен на споразумението ОПЕК+ засега остава под въпрос. По тази тема анализаторите все още са доста внимателни.

Според данните от търговията на 23 април стойността на юнския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се увеличи с 0,47 долара или с 0,63 % - до 74,51 долара за барел.

Фючърсът за юни за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк NYMEX поскъпна с 0,75 долара или 1,14 % - до 66,30 долара за барел.
Тази сутрин цените на двата основни сорта петрол стартират с понижение, въз основа на данните на Американския институт за петрол (API) за повишаване на запасите в САЩ. Очакването е за ръст на резервите през тази седмица с 6,9 млн. барела на ден. Припомняме, че преди седмица бе регистриран спад от 3,096 млн. барела на ден.

Фючърсът за юни за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин стартира със спад от 0,39 долара или 0,52 % - до 74,12 долара за барел, но по-късно отново бе регистрирано постигането на стойност от 74,24 долара за барел.

Котировката на договора за юни за петрола сорт WTI на NYMEX поевтинява с 0,38 долара или 0,57 % - до 65,92 долара за барел, но по-късно се върна на ниво от 66,02 долара за барел.  Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари