Петролът се търгува на най-високото ниво от 4 месеца

Цените на двата основни сорта петрол се повишават за четвърта поредна сесия, достигайки най-високите нива за последните 4 месеца, предвид неочакваният спад на запасите от горива в САЩ.


Фючърсът за месец май за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин се повишава с 0,27 долара или 0,4 % - до 67,82 долара за барел.


Котировката на фючърса за петрола сорт WTI за април на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се повиши с 0,15 долара или 0,26 % - до 58,41 долара за барел.
Според данните от търговията за 13 март, стойността на договора за месец май за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures нарасна с 0,88 долара или 1,32 % и достигна до 67,55 долара за барел.


Априлският фючърс за WTI на NYMEX скочи с 1,39 долара или 2,44 % - до 58,26 долара за барел.

Запасите от петрол в САЩ през миналата седмица спаднаха с 3,86 млн. барела, а на бензин – с 4,62 млн. барела, при скок на резервите от дестилати с 383 хил. барела.
В подкрепа на пазара са и политическите новини от Великобритания  В сряда британският парламент се отказа от варианта Brexit без споразумение за сътрудничество с ЕС. В четвъртък се очаква гласуване по отношение на отсрочка за Brexit.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари