Петролът се търгува без особена промяна в цените

Според данните от търговията на 14 март стойността на договора за месец май за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се понижи с 0,32 долара или 0,47 %  до 67,23 долара за барел.


Априлският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поскъпна с 0,359 долара или 0,6 % - до 58,61 долара за барел.
Тази сутрин петролът се търгува без съществена промяна в цените.


Стойността на фючърса за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин се котира при цена от 67,22 долара за барел, което е с 0,01 долар или 0,01 % под нивото при затварянето при предишната сесия.


Фючърсът за петрола сорт WTI за април на NYMEX също поевтиня с 0,01 долара или 0,2 % - до 58,60 долара за барел.


Двата сорта Brent и WTI завършват седмицата с повишение – Brent поскъпна с 2,3 %, а WTI – с 4,6 %.


В четвъртък на пазара се отрази негативно новината за спиране на търговските преговори между САЩ и Китай, като предизвика нови опасения, свързани с търсенето на петрол в света. Bloomberg съобщи, че насрочената за месец март среща между президента на САЩ и председателя на Китай Си Дзинпин за подписването на споразумение, което да сложи край на търговската война между двете страни няма да се състои. Срещата ще е не по-рано от април, а може и изобщо да не се състои, е отбелязал един от източниците на агенцията.


В подкрепа на сорт WTI се оказаха данните от EIA за намаляване на добива, а също така и за намаляването на запасите от петрол.


ОПЕК от своя страна в четвъртък публикува отчета си и новата прогноза за пазара. Петролният картел малко понижава оценката си за търсенето на петрол през 2018 и 2019 години, в сравнение с прогнозите отпреди месец. Според новите очаквания, търсенето на петрол през 2018 г.  ще нарасне с 1,43 млн. барела на ден до 98,72 млн. барела на ден в сравнение с предишната оценка за ръст на търсенето с 1,47 млн. барела на ден.


През 2019 г. търсенето на петрол ще се увеличи с 1,24 млн.барела на ден – до 99,96 млн. барела на ден, при очакване по-рано за 100 млн. барела на ден.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари