„Новатек“ откри находище с ресурси от поне 900 млрд.куб м газ

„Новатек“ откри в Северно-Обското находище в Ямало-Нанецкия автономен окръг със запаси от над 320 млрд. куб м газ, се казва в съобщение на компанията.

„Запасите от природен газ от новото находище се оценяват на не по-малко от 320 млрд. куб м по руската класификация, а ресурсите от природен газ в района на сондажите се оценяват на не по-малко от 900 млрд. куб м“ се казва в съобщението.

Геоложките проучвателни дейности в Северно-Обския участък са извършени от дъщерната компания на „Новатек“ - „Арктик СПГ-3“, а откритието е било направено в резултат на първия кладенец от проучвателния сондаж. „Новатек“ планира да представи резултатите от геоложките проучвания на участъка през ноември пред Държавната комисия по запаси на полезни изкопаеми, уточнява агенция Прайм.

Компанията съобщава също така, че за периода януари-септември по предварителни данни е увеличила добива на газ с 6,3 % в сравнение с аналогичния период на миналата година – до 50,3 млрд. куб м.

Общо „Новатек“ е увеличила добива на въглеводороди с 4,9 % - до 402,2 млн. барела нефтен еквивалент. Добивът на течни въглеводороди е спаднал с 0,4 % - до 8,775 млн. тона.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари