Новак: Намаляването на добива на петрол за Русия е по-трудно

Заради геоложките и климатични условия намаляването на добива на петрол за Русия особено през зимата е по-трудно, отколкото за другите страни. Това  е казал пред журналисти министъра на енергетиката на Русия Александър Новак. В отговор на въпрос как може да коментира изтичането на информация за трудностите за Русия по отношение на ограничаването на производството, Новак е казал: „Това не е изтичане. У нас винаги през зимата периодът е особен, съобщават руските агенции.

Във Виена в сряда на 5 декември се проведе заседание на министерската мониторингова комисия към ОПЕК+, който препоръча на алианса намаляване на добива на петрол през първото полугодие на 2019 г., но засега без конкретни обеми. Днес, четвъртък предстои да се обсъди на заседанието на страните от ОПЕК, а след това на 7 декември – от всички страни, участващи в ОПЕК+ (страните членки на картела и извън него).

ОПЕК и страните, които не членуват в организацията се договориха в края на 2016 г. във Виена за ограничаване на добива на петрол с 1,8 млн. барела на ден от нивото от октомври 2016 г. Договорът стартира през 2017 г. и бе продължен до края на 2018 г. През юни 2018 г. ОПЕК+ постигна съгласие за избягване на преизпълнение на условията по споразумението, което тогава е 47 %. Напоследък пък се говори за риск от излишък на пазара през 2019 г.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари