Министерство на енергетиката на САЩ понижи прогнозата си за добив на петрол в страната през 2019 – 2020 г.

Отделът за енергийна информация към министерство на енергетиката на САЩ (EIA) понижи прогнозата си за добив на петрол в САЩ за 2019 г. със 130 хил. барела – до 12,32 млн. барела на ден, а през 2020 г. - със 120 хил. барела – до 13,26 млн. барела на ден, става ясно от данните на месечната краткосрочна прогноза на EIA.

Добивът в страната през предходната 2018 г. е бил в обем от 10,96 млн. барела на ден.

„Независимо от очакването за забавяне, прогнозираният през 2019 г. показател за ръст на добива ще е втори по големина за цялата история (след ръст от 1,6 млн. барела на ден през 2018 г.) “, отбелязват от EIA. Както става ясно, частичното забавяне на ръста в САЩ се обуславя от намаляването на прогнозата за цената на петрола , което пък води до забавянето и на ръста на световното предложение на петрол, смятат от отдела за енергийна информация.
Според последния доклад на министерството на енергетиката, публикуван на 31 май, през месец март, в САЩ добивът е бил средно от порядъка на 11,905 млн. барела на ден, а страната запазва лидерската си позиция в света.

САЩ застанаха начело на класацията по ниво на добив на петрол през август миналата година и оттогава заемат челно място.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари