НАЧАЛО » свят

Кремъл запазва представителите си в борда на "Газпром"

Преди три години президентът Дмитрий Медведев бе сменен от вицепремиера Виктор Зубков

fb
3E news
fb
29-01-2011 02:59:46
fb

 

 

Руската държава не планира да смени представителите й в съвета на директорите на "Газпром", съобщи помощника на руския президент Аркадий Дворкович, цитиран от агенция РИА Новости. В момента тя се представлява в борда от шест души- първият вицепремиер Виктор Зубков, министъра на икомическото развитие Елвира Набиулина, енергийният министър Сергей Шматко и представителят на президента по международното енергийно сътрудничество Игор Юсуфов, шефът на компанията Алексей Милер и Фарит Гадизулин.

 

 

От страна на руския газов гигант в съвета участват зам.председателят Александър Ананенков, началникът на департамента за икономически експертизи и ценообразуване Елена Карпел и ръководителят на апарата за управление Михаил Середа. Като независими директор в него са включени бившият шеф на E.On Ruhrgas Буркхард Бергманн и завеждащият катедра на юридическия факултет на Санкт-Петербургския държавен университет Валерий Мусин.

 

 

Директорският съвет практически не е променян четири години, припомня агенцията. Единствената промяна в него беше направена преди три години, когато Дмитрий Медведев стана президент и на негово място като председател бе избран вицепремиерът Виктор Зубков.


По статията работи: