Huawei се изкачва с 11 места в класацията Fortune 500

Huawei заема 61-во място в тазгодишната класация на Fortune, събираща на едно място 500-те на най-успешните компании в света на база на приходи и печалба. Компанията се изкачва с 11 позиции спрямо миналата година, и с впечатляващите 68 спрямо 2017 г., съобщи технологичният гигант.

Годишната класация Fortune 500 се прави на база приходите и печалбата на компаниите, както и на тяхната големина. Така Fortune 500 се наложи като мерило за успеха на една компания, нейното устойчиво развитие, големина, присъствие на международния пазар и роля в глобалната икономика.

Издигането на Huawei в класацията е на база на увеличение от 22% на приходите и 27.5% по-голяма годишна печалба.Силата на компанията обаче е базирана и на други фактори.

“Нашето изкачване в класацията Fortune 500 е ново доказателство за успеха на компанията ни през 2019 г. В центъра на нашите постижения са целите, които сме си поставили – да направим най-новите технологии достъпни за нашите клиенти и да продължим да се фокусираме върху инвестициите в развойна дейност. Това ни позволи да постигнем този голям успех.“, споделя изпълнителният директор на Huawei Ричард Ю.

По-рано тази година Huawei зае 47-мо място в класацията BrandZ за най-ценни глобални брандове, благодарение на иновациите в смартфоните от серията HUAWEI P30, както и невероятните технологични решения при разработката HUAWEI Mate X и дългоочаквания Mate 20 X (5G).Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари