НАЧАЛО » класации

ЧЕЗ с международна награда “За инвестиции в хората”

Компанията получи на официална церемония бронзовото отличие на сертификата по световно известния стандарт

fb
3E news
fb
14-08-2014 04:40:00
fb

ЧЕЗ Разпределение България“ АД получи бронзово отличие и сертификат за стандарта „Инвеститори в хората“ (Investors in People) на  официална церемония, на 14 август 2014 г. в Царските зали на Военна академия „Г. С. Раковски“ в София. Отличието бе връчено лично от Дейвид Дейл, оперативен директор на международното поделение на „Инвеститори в хората“, в присъствието на мениджъри на компанията и на представители на чешкото и британското посолствo.

"ЧЕЗ Разпределение" е най-голямата компания в България, която получава това отличие отбеляза Невена Цачева, управляващ партньор в International Human Resouces пред журналисти. По думите й с бронзовото отличие „ЧЕЗ Разпределение” се нарежда сред 5-те процента от компаниите в света получили този сертификат.  По думите на Цачева стандартът осигурява възможност за реализация на стратегията на компанията от всеки един служител. „Целта е от естествен монопол ЧЕЗ Разпределение” да стане клиентска компания, така че всеки един служител да е клиентски ориентиран. Този стандарт дава нова култура”, коментира Цачева.

„Инвеститори в  хората“ е международно признат стандарт, който съществува повече от 20 години и е внедрен в 80 страни. Той е много повече от отличие, Това всъщност е една рамка за усъвършенстване на бизнеса, за работата с хората”, коментира Дейвид Дейл, оперативен директор на Investors in People International.

Стандартът „Инвеститори в хора” е е внедрен в над  40 000 организации с над 10 000 000 служители. Дейвид Дейл обясни, че той е създаден във Великобритания през 1991 г. като критерий за сравнение на добрите практики в областта на развитието на човешкия потенциал с оглед на подобряване на бизнеса. Работата по него дава възможност на служителите да се идентифицират с корпоративните ценности и култура, да прилагат ефективно на работното си място целите, мисията и принципите на компанията, поставяйки на първо място клиента и развитието на дружеството. Това на свой ред води до по-голяма удовлетвореност на клиентите.

„Този стандарт е нещо повече от инвестиции в хора, той е инвестиции в практики и ЧЕЗ показа изключително добра подготова. Те са първата организация в България, която надхвърля стандарта. За да сте „златен инвестиор” в хора трябва да се изключително добри в много аспекти, обясни Девид Дейл. По думите му основната преценка се базира на качество, на първенство на лидерството, ниво на доверие и честност на служителите на компанията. Досега само 2% от 30 хил. световни компании са получили „залтното отличие”. Дейвид Дейл изрази увереност, че ЧЕЗ са се насочили към него.

„Изключително горд съм с това отличие. Благодаря на всички колеги, които в продължение на                 няколко месеца бяха обучавани и които доказаха своето високо ниво на компетентност и професионализъм“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България на официалната церемония по връчване на стандарта.

„Стандартът е признание за ангажираността на компанията да се грижи за развитието на служителите си и да им предлага подходяща мотивация. За получаването му е необходимо да бъдат покрити 39 изисквания в управлението на персонала, а бронзовото отличие се връчва при покрити допълнително още 26 изисквания.

„ЧЕЗ Разпределение”, със своите 2700 служители, е една от малкото компании в България с подобен стандарт и е първата у нас с бронзово отличие. Това е високо признание за нашите служители, тяхната отдаденост и ангажираност с целите на компанията.“, допълни Ваня Кънева, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

Процесът по прилагане на стандарта „Инвеститори в хората“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира през 2013 г. с диагностика на мениджърските системи за управление на човешки ресурси. Всички служители от регионалните поделения на  дружеството взеха активно участие в разпространението и прилагането на високите изисквания на стандарта в реални условия на труд и почивка.

Златно отличие има Макдоналдс Австрия.

Сред компаниите с отличие, но само по основния стандарт „Инвестиции в хора” имат  AES Гълъбово, TNT и Виза карт България. С бронзовото отличие „ЧЕЗ Разпределение България” поставя висока летва за бизнес компаниите в страната.

ЧЕЗ
ЧЕЗ Разпределение България
Инвестиции в хора
международен сертификат
По статията работи:

Маринела Арабаджиева