НАЧАЛО » класации

Председателят на АИКБ награди 7-те най-добри работодатели на Career Show 2019

fb
3E news
fb
10-09-2019 02:15:00
fb

Председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев награди петте най-добри работодатели по време на тазгодишното кариерно експо Career Show 2019, съобщи пресслужбата на работодателската организация. С призове бяха отличени ЕйчПи Инк България в категорията „Информационни технологии“, Райфайзенбанк (България) в категория „Банкиране“, AIG София в категорията „Аутсорсинг“, Кауфланд в категорията „FMCG“ и за най-добра HR фирма наградата беше връчена на Talent Group.

АИКБ е официален партньор на най-голямото кариерно изложение в България, което тази година събра близо 130 от най-големите работодатели и над 2000 висококвалифицирани кандидати за работа.

Целта на националните награди за най-добър работодател Career Show Awards  е да представи най-добрите примери от работодателската практика в България, както и да покаже потенциала на страната по отношение на кариерното развитие. Експертното жури, част от което бе и председателят на АИКБ Васил Велев, оцени номинираните компании в общо двадесет категории, разделени в три групи – „Най-добър работодател“, „Ангажираност и иновации“ и „Здраве и екология“.

През последните години сред основните задачи и цели на АИКБ е насърчаването на заетостта и намаляването на недостига на квалифицирани кадри за българския бизнес. Чрез подкрепата си при реализирането на Career Show 2019 асоциацията, като най-представителна работодателска организация, увеличава шанса на повече квалифицирани кадри да направят крачка към развитието си. Събитието показа, че България има ресурс на квалифицирана работна ръка, успешни бизнеси и платформа, която да ги свърже“, посочи Васил Велев по време на церемонията по награждаването.

По време на кариерното експо бяха дискутирани възможностите за развитие на кариера в България, влиянието на дигитализация и глобалните услуги върху трудовия пазар, личностното развитие и др. Събитието се проведе под патронажа на Министерство на икономиката.

 

По статията работи:

Галина Александрова