НАЧАЛО » класации

АББ на 8 място в списъка на сп. Fortune от компании, които „променят света”

Световно признание за лидерството на компанията в електрическата мобилност и зареждането на електромобили

fb
3E news
fb
24-08-2018 01:43:00
fb

Признавайки революционното лидерство на АББ в електрическата мобилност, списание Fortune избра АББ като номер 8 в своя списък „Промени света” – глобална класация на компании, чиято новаторска работа оказва значително положително социално въздействие в цял свят.

В АББ вярваме, че е възможно да задвижваме света, без да консумираме Земята. Днес нашите иновативни технологии помагат да придвижим транспорта от зависим от изкопаеми горива, допринасящи в най-голям размер за климатичните промени, към електрически автомобили, влакове и морски плавателни съдове, които намаляват значително емисиите на парникови газове и са предпоставка за едно по-устойчиво енергийно бъдеще. През следващата година АББ очаква да подпомогне различни райони по света да спестят още 15 000 тона въглеродни емисии. Това е еквивалентът на премахването на близо 6 000 пътнически автомобили от пътищата.

АББ се гордее, че промня света, благодарение на своите зарядни станции за електромобили, които поставят рекорди и с други иновативни решения, като микромрежите, транспорта и интегрирането на възобновяеми енергийни източници в местните енергийни мрежи, включително и нашето спонсорство на сериите моторни спортове от шампионата ABB FIA Formula E Championship и още много.

Бързи факти за АББ в електрическата мобилност:

  -   АББ разполага с най-голям брой високоскоростни зарядни станции за електромобили по пътищата – над 7 000 бързи зарядни системи, монтирани по цял свят. Тези зарядни станции общо са спестили почти 2 милиона галона гориво и 20 000 тона въглерод. Всеки път, когато шофьор на електромобил зарежда напълно своето електрическо превозно средство на зарядна станция на АББ, той предотвратява вредното въздействие на приблизително 50 кг въглерод върху околната среда.

 -    АББ предоставя своите иновативни зарядни станции Terra HP на Electrify America като част от най-големия проект за изграждане на инфраструктура за електромобили в историята на САЩ. Зарядните устройства на АББ ще бъдат монтирани на стотици места в и около 17 големи градски зони и по автомагистралите на страната. Зарядното устройство HP може да презареди едно електрическо превозно средство за същото време, което отнема и спирането за зареждане на обикновена бензиностанция.
   

 -   Наскоро АББ дари 30 бързи зарядни станции на град Цюрих, за да подпомогне усилията на швейцарския град по пътя му към устойчива и природосъобразна мобилност.
   

 -   Революционната автобусна система TOSA на АББ – която вече се използва в Европа – може да зареди един автобус само за 20 секунди, докато пътниците слизат и се качват.
 

 -   АББ си партнира и с Формула Е, международните електрически серии автомобилни състезания, за да стимулира бъдещето на електрическите превозни средства. Сериите автомобилни състезания от Шампионата ABB FIA Formula E Championship, който ще започнат петия си сезон през декември, са важен задвижващ фактор за напредъка на проектирането и технологиите за електромобили и зарядната инфраструктура за тях. Разработките по пистите са на път да навлязат бързо и при пътническите автомобили.
   

В допълнение към сухоземните превозни средства, морският бизнес на АББ прави морския транспорт далеч по-устойчив чрез интелигентни енергийни и задвижващи системи, които насочват корабите по най-преките маршрути, като по този начин значително намаляват потреблението на гориво и въглеродните емисии.

Четвъртият поред годишен списък „Промени света” на сп. Fortune е разработен от списанието в партньорство с FSG, нестопанска консултантска фирма за социално въздействие; Инициативата „Споделени ценности” (Shared Value Initiative) - глобална платформа за организации, търсещи бизнес решения на социални предизвикателства; и професор Майкъл Е. Портър от Харвардското бизнес училище. Компаниите, избрани за списъка, трябва да реализират значително социално въздействие, социално полезни бизнес резултати и високо ниво на иновативнос

 

Списъка „Промени света” на списание Fortune можете да намерите на: http://fortune.com/change-the-world/

 

 

ABB
класации
сп. Fortune
По статията работи:

Галина Александрова