НАЧАЛО » интервюта

Westinghouse Electric: Ангажираме се единствено с процеси и процедури, които са в пълно съответствие със законодателството

fb
3E news
fb
27-11-2013 03:45:00
fb


Във връзка с проведените разговори между Българското правителство и Westinghouse Electric за изграждането на нова мощност в АЕЦ "Козлодуй", американската компания би искала да внесе яснота и да коригира някои неверни и погрешни изявления. Това се казва в становище на компанията до медиите.

Westinghouse Electric се информираха за направените през изминалите дни коментари в България, относно правителствените дискусии и намерения за изграждането на нова мощност в АЕЦ Козлодуй.

Категорично заявяваме, че Westinghouse Electric се ангажира единствено с процеси и процедури, които са в пълно съответствие с Европейското и Българско законодателство, уточняват от компанията.

Всички проведени до момента предварителни разговори с предишните и настоящото Българско правителство относно потенциалния проект за изграждането на нова мощност в АЕЦ "Козлодуй" са изцяло в нормативната рамка на Европейското и Българското законодателство.

Westinghouse Electric Company, американска компания от групата на Toshiba Corporation (TKY:6502), е една от водещите компании на световния ядрен пазар и е водещ доставчик на продукти и технологии за изграждането и поддържането на ядрени централи по света. През 1957 година в Шипингпорт, САЩ, Westinghouse Electric за първи път в света доставя воден реактор под налягане. Днес, технологиите на Westinghouse Electric са основата на повече от половината работещи по света ядрени реактора, включително над 50% от действащите в Европа.


По статията работи:

Маринела Арабаджиева