НАЧАЛО » интервюта

Общинар се обяви срещу двойното плащане на ремонтите на столичното парно

Общината ще търси консултант за развитието на дружеството

fb
3E news
fb
27-01-2011 01:40:32
fb

 

Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов се обяви срещу намерението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране още веднъж да включи в цената на парното несвършените ремонти от "Топлофикация София".

 

 

Намерението на регулатора беше обявено срещу проверка на изпълнението на инвестиционната програма на дружеството. Тогава председателят на регулаторната комисия Ангел Семерджиев заяви, че комисията двойно ще увеличи инвестициите й в ремонти.

 

"Не е възможно софиянци да плащат два пъти за едни и същи
ремонти, включени в ремонтната програма на "Топлофикация-София"", каза Иванов,цитиран от БТА. Той посочи, че компанията е изпълнила ремонти за 3 млн. лв. при определена цена от 3.9 млн. лв. Според него с регулаторната комисия е постигнато съгласие цената на услугата да се приближи до себестойността на производството на топлоенергията.

 

 

До края на януари ДКЕВР поиска от "Топлофикация София" да внесе бизнесплан с предложение за подобряване на събираемостта и ефективността на производството. Намеренията на общинския съвет е да обяви поръчка за международен консултант, който да разработи различни алтернативни за развитие на дружеството, каза още Иванов.

 

Преди дни кметът на общината Йорданка  Фандъкова обяви, че топлофикационната компания няма да бъде приватизирана, тъй като дейността й е монопол. "Една от най-важните задачи пред "Топлофикация" е да си върне доверието на клиентите и също така да има инвестиции, и то в използването на алтернативни източници", смята тя.


По статията работи: