НАЧАЛО » интервюта

ЕВН България Електроразпределение инвестира над 1 млн. лв. в област Ямбол в сигурност на захранването

Изграждането на електропровод средно напражение от извод Чукарово за 83 хил. лв. е един от най-големите проекти

fb
3E news
fb
25-08-2011 09:32:27
fb

ЕВН България Електроразпределение инвестира над 1 млн. лв. за първите шест месеца на тази година в повишаване на сигурността на електрозахранването в област Ямбол, съобщиха от компанията.


Инвестиционната и ремонтната програма за областта обхваща амбициозни проекти с цел по-висока сигурност на снабдяване с електроенергия. Реализираните до края на юни 2011 г. проекти включват изграждане на 860 метра кабелни и въздушни линии средно напрежение, повече от 4800 метра кабелни и въздушни линии ниско напрежение, както и изграждането на 5 нови трафопоста.

 

Някои от реализираните вече проекти в региона са изграждане на електропровод средно напрежение от извод Чукарово за близо 83 000 лв., изнасяне отчитането на електроенергията на границите на имотите, изграждане на въздушна линия ниско напрежение и на трафопост в гр. Ямбол за над 80 000 лв., изграждане на въздушна линия ниско напрежение в района на с. Саранско и други проекти с цел подобряване на качеството на услугата.

 

"EВН България Електроразпределение" АД ще продължи и занапред с реализирането на обекти от инвестиционната си програма както за област Ямбол, така и в цяла Югоизточна България. Планираната инвестиционната програма за 2011 г. за цялата територия, обслужвана от ЕВН България, възлиза на 113,1 млн. лв.

 


По статията работи: