НАЧАЛО » за-бизнеса

Столичната община ще получи еврофинансиране за подобряване на градския транспорт

Проектът е на обща стойност от 62 млн. евро, от които 50 млн. евро са безвъзмездна финансова помощ

fb
3E news
fb
22-08-2011 02:30:54
fb
Столичната община ще получи безвъзмездна финансова помощ по линия на оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР) за проекта "Интегриран столичен градски транспорт". Това съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще подпишат утре договор за предоставяне на средствата.

 

 

На церемонията, която започва в 10.30 ч. на ул. "Оборище" - преди пресечката с ул. "Г. С. Раковски", ще присъства министър Росен Плевнелиев. Проектът е на обща стойност от 62 млн. евро, от които 50 млн. евро са безвъзмездна финансова помощ.

 

 

Предвижда се да бъдат купени 50 нови тролейбуса, ще се ремонтира трамвайната линия по бул. "България" и ще се изгради нова от Семинарията до кв. "Дървеница". Също така ще бъдат инсталирани 600 електронни информационни табла и "интелигентна транспортна система", която да дава приоритет на превозните средства на градския транспорт.

 

 

"Интегриран столичен градски транспорт" е вторият голям проект в рамките на оперативната програма, който е изпратен за одобрение в ЕК.


По статията работи: